Alle collectiesSafeguard Dashboard
Crisismanagers waarschuwen en alarmeren

Voeg crisismanagers toe en oproep/waarschuw ze, zelfs buiten locaties.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de crisismanager module kun je de crisismanagers toevoegen aan jullie Safeguard omgeving. Je kunt deze personen vervolgens waarschuwen of oproepen via de Safeguard app, ook als men niet op één van jullie Safeguard locaties aanwezig is.

Bij waarschuwen zal de crisismanager enkel een trilsignaal ontvangen op de telefoon.

Bij oproepen zal de crisismanager een oproep krijgen zoals dit bij een reguliere Safeguard oproep gaat. Deze oproep zal ook door de stiltemodus van de telefoon heen gaan.

Een instructie over het aanmaken van crisismanagers kun je hier teruglezen.

Waarschuwen van crisismanagers

Je kunt de crisismanagers waarschuwen over een melding die zich op één van de locaties voordoet. Deze waarschuwing zal ter informatie worden verzonden via de Safeguard app. De telefoon zal blijven trillen, totdat de crisismanager reageert op de melding.

Je kunt deze waarschuwingen op twee verschillende manieren versturen.

1. Handmatig bij het uitsturen van een oproep

Wanneer je een oproep uitstuurt vanuit het dashboard, kun je met behulp van een selectievakje aangeven of je de crisismanagers wilt waarschuwen. Wanneer het vakje is aangevinkt, zullen de crisismanagers een melding krijgen vanuit de Safeguard app met hierin de volledige melding.

2. Via een scenario

De crisismanagers kunnen ook gewaarschuwd worden middels een scenario. Je kunt bij een nieuw of bestaand scenario aangeven of je bij het uitsturen van het scenario de crisismanagers wilt waarschuwen. Ga hiervoor naar 'Beheer' -> 'Scenario's' en bewerk het betreffende scenario. In onderstaande afbeelding zie je het selectievakje 'Waarschuw Crisismanagers' dat aangevinkt moet worden. Wanneer dit ingeschakeld is zal er een bij een oproep een waarschuwing worden gestuurd naar de crisismanagers.

Oproepen van crisismanagers

De crisismanagers kunnen ook worden opgeroepen bij een calamiteit; het gaat hier om een dringende melding. Deze melding zal gaan piepen, trillen en door de stilte modus gaan zoals een reguliere Safeguard melding. De crisis manager krijgt een oproep binnen die kan worden geaccepteerd of geweigerd. De crisismanager oproep kan op twee manieren worden verstuurd:

1. Oproep vanuit het dashboard

Crisismanagers kunnen direct vanuit het dashboard opgeroepen worden. Kik op de knop 'oproepen' en selecteer vervolgens bij 'type gebruiker' het type 'Crisismanagers'. Vervolgens kun je nog een locatie selecteren waarvoor de crisismanagers opgeroepen moeten worden.

In het volgende scherm kun je een bericht intypen met de benodigde informatie en kun je de oproep uitsturen. De crisismanagers zullen opgeroepen worden, ongeacht of zij op locatie zijn of niet.

Als er crisismanager scenario's zijn ingericht kunnen deze ook worden gebruikt voor de oproep.

2. Oproep vanuit de app naar crisismanagers

Dit is een module die optioneel aangezet kan worden per organisatie. Ook vanuit de app is het mogelijk om crisismanager op te roepen.

Om dit te doen open je de Safeguard app en druk op de rode knop in het midden, druk hier vervolgens op 'crisismanagers oproepen' en verstuur de oproep.