Rapportage

Analyseer bezetting en oproepen, stel filters in, en exporteer rapportages naar Excel, inclusief onderbezetting en waarschuwingen.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan deze functie gebruiken

👥 Locatie-beheerders en beheerders van een organisatie

🖥 Aanpasbaar via het Safeguard Dashboard

Op de rapportage pagina vind je een overzicht van een aantal belangrijke zaken. Zo kun je hier de bezetting van de afgelopen periode bekijken en de oproepen die gedaan zijn terugvinden. Bekijk de bezetting geschiedenis van een organisatie en zie direct op welke dagen je gestructureerd last hebt van onderbezetting. De zichtbare informatie is afhankelijk van de daarvoor ingestelde filters. Via de exporteren knop is het mogelijk het rapportage overzicht te exporteren naar een Excel bestand.

Rapportage overzicht

De rapportage grafiek kun je gebruiken om inzicht te krijgen in de bezetting van jouw organisatie. Op de horizontale as van de grafiek staat de tijd en datum weergegeven en op de verticale as is het aantal aanwezige hulpverleners weergegeven. Wanneer je met de muis over de lijn heen beweegt zie je deze informatie verschijnen in de vorm van een pop-up.

Inzoomen

Hou de crtl-toets ingedrukt en gebruik het scroll wiel om in en uit te zoomen op de grafiek. Ook kun je een selectie maken door je muis ingedrukt te houden en een gebied te selecteren. Druk op Herstel zoom of scroll, om helemaal uit te zomen.

Rapportage exporteren

Wanneer je op de export knop drukt zal er een Excel bestand gedownload worden met gegevens van de geselecteerde filters. Standaard staat de filter ingesteld op een locatie waarbij alle sectoren en groepen geselecteerd worden. De rapportageperiode is standaard een week. Gebruikersgegevens kunnen geanonimiseerd worden per organisatie wanneer gewenst.

Het Excel bestand van de rapportage bevat de volgende gegevens:

• Alle meldingen welke voldoen aan de filter criteria. De melding data bevat: datum, tijd, locatie, sector, scenario, gemaakt door, melding bericht, tijd tot voldoende opgeroepen, gebruikers en de tekst van het evaluatieformulier.

• De informatie met betrekking tot bezetting welke voldoet aan de filter criteria.

• Ingestelde waarschuwingen (meetpunten voor de bezettingsgraad).

Wanneer je meerdere locaties hebt geselecteerd in het exportvenster, krijg je in plaats daarvan een .zip-bestand. Dit bestand bevat een Excel-bestand per locatie.

Maandelijkse rapportage

Het is ook mogelijk om een maandelijkse e-mail te ontvangen, waarmee deze export eenvoudig kan worden gemaakt van de afgelopen maand.

Eens per maand wordt er dan een e-mail gestuurd. In die e-mail kan worden geklikt op 'rapportage downloaden' wat direct linkt naar het dashboard. Als je vervolgens op 'exporteren' klikt, wordt direct de rapportage van de afgelopen maand geëxporteerd.

Filter opties

De filter is instelbaar per locatie. Via het linker drop down menu kun je de gewenste locatie selecteren. Ook kan er een sector (standaard: alle sectoren) en/of een groep (standaard: alle groepen) geselecteerd worden. De tijdsperiode kan verlengd worden door gebruik te maken van de pijlknoppen.

Je kunt een tijdsperiode ook handmatig instellen door op de data te klikken. Er verschijnt een pop-up met een kalender. Met de eerste klik geef je de startdatum aan en met de tweede klik de einddatum van de filter.

Onderbezetting

Onder de grafiek vind je een tabel met alle momenten van onderbezetting. Deze zijn afhankelijk van je ingestelde filter en je ingestelde waarschuwingen.

Meer details bekijken

Klik op de datum de onderbezetting in meer detail te bekijken.

Hoe wordt bepaald wanneer ik onderbezetting heb?

Wanneer er onderbezetting is, is afhankelijk van de door jou bepaalde minimale bezetting. Hiervoor wordt de waarschuwingen functie gebruikt. Hoe je deze in kan stellen lees je hier.