Meldingen inzien

Bekijk en filter meldingen (90 dagen), details, statussen, BHV-reacties. Escaleer en evalueer achteraf

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het meldingen scherm bevat een overzicht van alle meldingen van de laatste 90 dagen en een zoekveld.

In het overzicht zijn de volgende eigenschappen van een melding te zien:

• Melddatum;

• De locatie;

• De sector;

• De melder;

• Het gebruikte scenario;

• Het bericht dat bij de melding is meegestuurd;

• De status.

Wanneer er een ‘-’ teken staat wil dit zeggen dat deze eigenschap niet van toepassing is op de betreffende melding.

1. Zoekfunctie

Het is mogelijk de meldingen te filteren op basis van een zoekterm. De zoekterm kan bevatten: locatienaam, sectornaam, scenarionaam en het bericht van de melding.

2. Status

Een melding heeft 2 typen statussen:

Actieve melding = oranje (De melding is nog niet als afgerond gemarkeerd. Aanwezige hulpverleners kunnen de melding nog ontvangen.)

Melding afgerond = groen (Er gaan voldoende mensen. Er worden geen verdere hulpverleners opgeroepen.)

3. Details

Wanneer er op het details icoon bij een melding geklikt wordt, verschijnt er een overzicht met de opgeroepen hulpverleners en het statusverloop van de melding. (meer informatie zie: Detail scherm)

Melding detail scherm

In het melding detail scherm bevindt zich alle informatie over de reactie van de opgeroepen BHV’ers. In het overzicht is te zien welke BHV’ers er opgeroepen zijn en wat de reactie van de BHV’er was.

Ook biedt het melding detail scherm inzicht in het aantal nog benodigde BHV’ers.

Melding afronden

Melding wordt als afgerond gemarkeerd. Dit wil zeggen dat geen verdere actie is vereist en Safeguard roept geen nieuwe hulpverleners meer op. De hulpverleners die de oproep hebben geaccepteerd, krijgen een bericht via Safeguard dat de oproep is afgerond.

Het is ook mogelijk om een e-mail te ontvangen wanneer een melding is afgerond. Zo ben je ook op de hoogte als je bijvoorbeeld niet op locatie bent. Dit kan worden ingesteld in het dashboard via je profiel rechtsbovenin.

Klik op je profiel en klik op 'bekijk profiel' en schakel hier de e-mail notifcaties voor afgeronde meldingen in.

Melding escaleren

Geef aan hoeveel mensen je extra nodig hebt. De mensen die al naar de melding gaan krijgen niet nog een melding, de mensen die geweigerd hebben wel.

Status

Bezig: De stap is nog bezig. Wanneer de groene pijlen bewegen, is het proces nog actief.

Niet geaccepteerd: De BHV’er welke de melding ontvangen heeft, heeft gekozen om de melding niet te accepteren.

Geaccepteerde melding. Dit betekent dat de BHV’er de melding geaccepteerd heeft.

Evaluatieformulier

Evaluatieformulier bekijken. Wanneer er via de app een evaluatieformulier ingevuld is, verschijnt er een formulier icoon in de lijst van de betreffende melding. Klik op dit icoon om naar het evaluatieformulier scherm te navigeren.

In dit scherm ziet u alle detailinformatie van het formulier. Deze informatie bevat: versie geschiedenis, een beschrijving en geplaatste afbeeldingen. Wanneer u op een versie klikt zal de informatie van de geselecteerde versie getoond worden.

Op het moment is het niet mogelijk het evaluatieformulier te bewerken via het Dashboard.

Melding archiveren

Wanneer een oproep niet meer getoond hoeft te worden in het meldingenoverzicht kan deze worden gearchiveerd. Gearchiveerde meldingen komen in een apart scherm te staan in het dashboard. In de app zijn deze meldingen niet meer zichtbaar.

Het arhiveren van een oproep kun je doen door op de optie 'archiveren' te klikken. Dit is het linker icoontje onder de kolom 'acties'

Helemaal bovenin het scherm zie je de optie om het archief te openen, hierin komen de meldingen naar voren die zijn gearchiveerd. Dit scherm bevat ook de optie om de melding terug te zetten naar het meldingovericht.

Incident achteraf registreren

Wanneer Safeguard niet is gebruikt om een melding te starten, is het ook mogelijk om deze later aan het meldingenoverzicht toe te voegen.

Als je meer wilt weten over deze functionaliteit, kun je onderstaande artikel lezen: