App - Bezetting

Automatische aanwezigheidsregistratie via GPS/Wi-Fi. Zie collega's, bel direct uit de app, beheer status en stel snelle acties in.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Aanwezigheidsregistratie

Safeguard zorgt ervoor dat je automatisch als 'aanwezig' wordt gemarkeerd zodra je op jouw werklocatie binnenkomt. Dit doen wij middels GPS en de Wi-Fi punten die op locatie beschikbaar zijn.

Aanwezigheidsoverzicht in de app

Als gebruiker van Safeguard app is het mogelijk om te zien welke andere app gebruikers er op locatie aanwezig zijn. Als je linksonder op het tabblad 'locaties' tikt en vervolgens op 'aanwezigheid', kom je in het aanwezigheidsoverzicht van de app. Standaard zie je alleen de aanwezigheid van de collega's wanneer je op één van de Safeguard locaties aanwezig bent binnen jouw organisatie. Je kunt hier ook tikken op één van de aanwezige gebruikers om daar zijn/haar telefoonnummer te zien en deze persoon direct te bellen vanuit de app.

Status

Bovenin het scherm zie je de status van je app. We onderscheiden een aantal statussen:

• Oproepbaar

• De app is correct ingesteld, en je bent op locatie.

• Niet oproepbaar

• Je bent niet op locatie of er staat mogelijk iets niet goed ingesteld.

Statusproblemen oplossen

De app geeft zelf aan wanneer er mogelijk een instelling niet goed staat. Volg de instructies in de app om deze problemen op te lossen.

Snelle acties instellen

Onder je status zie je een aantal acties. Deze zijn in te stellen via het profiel menu > voorkeuren > snelle acties. Zet de gewenste acties aan of uit.

Handmatig je locatie aangeven

De knop om handmatig je aanwezig te zetten is verplaatst naar het profiel menu. Je kunt er ook voor kiezen deze terug te zetten als een snelle actie.

Handmatig je locatie aangeven zorgt ervoor dat de app geen GPS updates uitvoert binnen de aangegeven tijd. Je stelt een eindtijd in tot wanneer je aanwezig komt. Meer over handmatige aanwezigheid lees je hier.