App - Push To Talk

Communiceer met mede hulpverleners tijdens een incident.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan deze feature gebruiken

👥 Gebruikers aanwezig op een Safeguard locatie.

🖥 Kan aan- of uitgezet worden per locatie in het Safeguard Dashboard

💎 Betaalde module

💡 Als u deze functie niet kunt zien, bent u niet aanwezig op een Safeguard-locatie of heeft uw organisatie geen toegang. Als u geïnteresseerd bent in deze functie, neem dan contact op met ons team voor meer informatie.

Via de Safeguard Push To Talk functie is het mogelijk om met uw collega's te communiceren bij een ongeval of tijdens een calamiteit. De Push To Talk functie maakt het mogelijk om uw Safeguard app te gebruiken als portofoon. Een internetverbinding via WiFi of 3G/4G is vereist.

Hoe kan ik het Push To Talk kanaal in gaan?

U kunt op twee verschillende manieren deelnemen aan het Push To Talk kanaal op u locatie.

Direct vanuit de app

Druk op het belletje en druk vervolgens Push To Talk. U wordt nu automatisch verbonden het Push To Talk kanaal van de locatie waar u zich bevindt.

Na het accepteren van een Safeguard oproep

Nadat u een inkomende melding heeft geaccepteerd via de Safeguard app heeft u direct de mogelijkheid om het Push To Talk kanaal in te gaan. Klik hiervoor op de grote rode knop onder in het scherm.

Bediening

De bediening binnen het Push To Talk scherm is erg gemakkelijk. Gebruik de grote rode knop onder in het scherm om te praten. Houdt deze ingedrukt om te communiceren met uw collega('s). U kunt het schuifje boven deze knop omzetten om handsfree te kunnen praten. Het is mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te praten.

Linksboven in het scherm kunt u zien welke gebruikers er in het kanaal zitten. In het midden zult u de naam en foto te zien krijgen van de persoon die op dat moment aan het woord is.

Met de luidspreker knop kunt u wisselen tussen de telefoonluidspreker of de luidspreker die u aan uw oor houdt tijdens het bellen. U kunt deze knop ook gebruiken om naar een bluetooth headset over te schakelen.

Met de rode knop bovenin kunt u de verbinding met het Push To Talk kanaal sluiten.

Zwevende praatknop (Android)

Push-to-talk op Android telefoons biedt de mogelijkheid om ook te kunnen spreken als je je in een ander scherm bevindt.

Wanneer je tijdens het gebruik van het push-to-talk kanaal gebruik maakt van een ander scherm zal er een kleine push-to-talk knop verschijnen die te verplaatsen is in het scherm.

Op die manier kun je bijvoorbeeld een Safeguard checklist bekijken of iets opzoekt op internet en alsnog praten in het push-to-talk kanaal.