Beheer - Locaties

Voeg locaties toe met geofencing voor automatische aanwezigheid: naam, noodnummer, burennotificaties, en sectoren instellen.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Locaties binnen Safeguard zijn bedoeld om de app gebruikers te voorzien van automatische aanwezigheidsregistratie. Je kunt verschillende locaties toevoegen die middels een GPS afbakening (Geofencing) zorgen dat de app gebruikers automatisch aanwezig en oproepbaar zijn.

Locatie toevoegen

In het locatie tabblad zie je een overzicht van de voor jou toegankelijke locaties. Klik op toevoegen om een locatie toe te voegen. De volgende informatie wordt gevraagd:

Naam: Dit is de naam van de locatie zoals deze in het aanwezigheidsoverzicht wordt weergegeven. Aanwezige app gebruikers zien deze locatie ook bovenin de app staan.

Noodnummer: Je kunt hier het noodnummer invullen dat gebruikt wordt op jouw locatie. Dit moet wel een volledig telefoonnummer zijn, omdat deze vanaf een mobiele telefoon bereikt moet kunnen worden.

Buren die in noodsituaties worden gewaarschuwd: Als je deze checkbox aanvinkt, kunt je namen en telefoonnummers van bijvoorbeeld Hoofd BHV'ers van naastliggende organisaties toevoegen. Bij het inrichten van scenario's kun je aangeven dat je de buren wilt waarschuwen. Zo kun je ervoor kiezen dat je bijvoorbeeld alleen bij een ontruiming de buren waarschuwt.

Sectoren: hier kun je de straat en huisnummer invullen van de locatie die je wilt aanmaken. Er zullen automatisch suggesties worden weergegeven op basis van het ingetypte adres. Klik op de correcte suggestie en vervolgens zal het kaartje naar de juiste locatie verspringen. Klik vervolgens op sector toevoegen om er een afbakening omheen te zetten; binnen deze locatie zullen de app gebruikers automatisch aanwezig komen binnen Safeguard. Eventueel zou je meerdere sectoren kunnen aanmaken als dit gewenst is.