App - Installatie

Uitnodiging ontvangen? Installeer de app en volg de stappen. Geen mail op telefoon? Gebruik QR-code op PC of vraag SMS-link.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Uitnodiging

Je krijgt een e-mail met een link vanuit [email protected] om de Safeguard app te installeren. Voor installatie en het inloggen van de app kun je deze e-mail op je telefoon openen en drukken op 'Ga naar de app'.

Let op: De link in de e-mail onder de 'Ga naar de app' knop is 24 uur geldig. Als de link verlopen is, kun je de app handmatig downloaden uit de App Store (iOS) of Google Play Store (Android). Vervolgens kun je jouw e-mailadres invullen waarop je de eerdere uitnodiging hebt gekregen; je krijgt dan automatisch een nieuwe link om in te loggen.

Deze e-mail kan in de ongewenste e-mail/spamfolder terecht komen, dus vergeet niet om deze te controleren als er geen mail is binnengekomen.

Installatie

Wanneer je via de telefoon op 'Ga naar de app' in de e-mail klikt, zal de telefoon automatisch de download pagina van de Safeguard app openen. Na installatie van de app worden er verschillende permissies gevraagd die de app nodig heeft om te functioneren. Nadat de permissies gevraagd zijn, wordt er nog gevraagd om jouw telefoonnummer in te voeren.

Je krijgt nu een voorbeeldmelding zodat je weet wat je te wachten staat bij een echte noodsituatie. Hierna ben je klaar om de Safeguard app te gebruiken.

Geen mailbox op je telefoon?

Wanneer je geen e-mail op je telefoon hebt, kun je op een andere manier de app installeren. Downloadt hiervoor handmatig de Safeguard app uit de App Store of Google Play Store en volg onderstaande stappen:

1. Open de Safeguard uitnodiging op de laptop/PC.

2. Klik hier op 'Ga naar de app'.

3. Er verschijnt een QR code in beeld.

4. Open de app op de telefoon en selecteer de optie om in te loggen met een QR-code. Er wordt hiervoor permissie gevraagd om de camera te gebruiken om de QR-code te scannen; accepteer deze.

5. Scan de QR-code en de app zal worden ingelogd.

Installeren nog steeds niet gelukt?

Wanneer je helemaal geen toegang hebt tot je mailbox, kan er ook nog een SMS worden gestuurd met daarin een login link.

Neem hiervoor contact op met Safeguard of de beheerder van je eigen organisatie.