Tweefactorauthenticatie

Safeguard maakt tweefactorauthenticatie (2FA) beschikbaar voor dashboardgebruikers en beheerders, instelbaar via e-mail, SMS of 2FA app.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan deze functie gebruiken

👥 Dashboard gebruikers, Locatie-beheerders en beheerders van een organisatie

🖥 Aanpasbaar via het Safeguard Dashboard

Voor extra veiligheid met betrekking tot inloggen kun je bij je profiel tweefactorauthenticatie aanzetten. Hierbij krijg je na het invoeren van je inloggegevens een e-mail of SMS met daarin een verificatie code, voordat je kunt inloggen in het dashboard. Na het invoeren van de juiste code zal je worden ingelogd.

Tweefactorauthenticatie inschakelen

1. Log in op het dashboard.

2. Klik op je profielfoto rechtsbovenin het scherm.

3. Klik op 'Jouw profiel'.

4. Klik op 'Primaire methode instellen'.

5. Kies vervolgens de methode zie je wilt gebruiken voor 2FA en klik op 'instellen'.

6. Kies de gewenste autorisatiemethode en volg de instructies op het scherm.

7. Tweefactorauthenticatie is nu ingesteld voor jouw profiel.

De volgende keer wanneer je inlogt in het Safeguard Dashboard, zul je een verificatiecode toegestuurd krijgen via de ingestelde methode (E-mail of SMS). Als je gebruikt maakt van een authenticator app, dien je de code in te voeren die in de app staat.