Desktop notificaties inschakelen

Dashboard gebruikers kunnen desktop notificaties inschakelen voor oproepen via profielinstellingen. Geschikt voor diverse browsers.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan deze functie gebruiken

👥 Iedereen met de rol Dashboard gebruiker, locatiebeheerder of beheerder.

🖥 Beheer via het Safeguard Dashboard

Het is mogelijk om een pop-up melding te ontvangen op de laptop of PC van Safeguard bij een oproep. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je het Safeguard dashboard niet op de voorgrond open hebt staan en er is een oproep gaande.

Om dit aan te zetten, klik op je naam rechtsbovenin het scherm en klik je vervolgens op 'bekijk profiel'

Hier komt jouw profiel naar voren. Onder 'toestemmingen' kun je de desktop notificaties inschakelen.

Wanneer je op 'notificaties inschakelen' klikt, komt er een pop-up vanuit de browser naar voren.

Klik hier op 'Toestaan' en je zult in het vervolg de desktop notificaties ontvangen bij een Safeguard oproep.

Wanneer je deze melding hebt geweigerd, kun je deze later altijd nog inschakelen. Bij iedere browser zijn de stappen ongeveer hetzelfde, maar het ziet er net even wat anders uit. Onderstaand de instructie over hoe je de permissie kunt inschakelen.

Stappen voor Google Chrome:

1 . Klik op het slotje links in de adresbalk

2. Zet hier het schuifje voor 'meldingen' om zoals in onderstaand voorbeeld

3. De desktop notificaties zijn nu ingeschakeld

Stappen voor Edge:

1 . Klik op het slotje links in de adresbalk

2. Klik op het drop-down menu naast meldingen

3. Selecteer hier 'toestaan'

4. De desktop notificaties zijn nu ingeschakeld

Stappen voor Mozilla Firefox:

1 . Klik op het slotje links in de adresbalk

2. Klik op het pijltje naast 'verbinding beveiligd'

3. Klik vervolgens op 'meer informatie' en er opent een nieuw scherm

4. Ga hier naar tabje 'Toestemmingen'

5. Hier komt een lijst met opties naar voren, vink bij 'notificaties verzenden' de optie 'standaard gebruiken' uit

6. Selecteer hier 'toestaan'

7. De desktop notificaties zijn nu ingeschakeld