Prikbord - Vragenlijsten

Maak en verstuur vragenlijsten voor inventarisatie, met opties voor publicatie, notificaties en Excel export.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vragenlijsten zijn beschikbaar om makkelijk te kunnen inventariseren in je organisatie. Je vindt ze onder de Prikbord functie. Klik op Toevoegen bij de Prikbord functie om een vragenlijst aan te kunnen maken.

Een vragenlijst moet worden voorzien van een titel en een beschrijving. Het beschrijving veld kan gebruikt worden om uitleg te geven over de vragenlijst en waarom deze ingevuld moet worden.

Vragenlijst samenstellen

Druk op het + icoon om een vraag toe te voegen. Er kunnen 3 type vragen worden toegevoegd: meerkeuze vragen, enkele keuze vragen of een open vraag.

Als je op een vraag klikt verschijnt er een venster rechts met vraaginstellingen. Deze bevat een optie om een vraag inclusief antwoorden te dupliceren, het vraagtype aan te passen, of de vraag te verwijderen. Om dit gemakkelijker voor jou te maken, hebben we ook ja/nee en scores vraagopties toegevoegd.

Vragenlijst versturen

Een vragenlijst opslaan en publiceren werkt hetzelfde als andere prikbord functies. Zo is het dus mogelijk gebruikers direct op de hoogte te stellen. Ook kan je natuurlijk altijd nog een notificatie versturen als reminder.

Hou er rekening mee dat het wijzigen van een vragenlijst na het versturen invloed kan hebben op de resultaten.

Vragen kunnen worden ingesteld als optioneel of verplicht. Wanneer een vraag als verplicht is ingesteld, moet de gebruiker ten minste één antwoord verstrekken.

Extra informatie verstrekken

Het tekstblok type in de lijst is geen type vraag. Je kunt dit blok gebruiken om aanvullende informatie te verstrekken of de vragenlijst in secties op te splitsen.

Resultaten

Resultaten bekijken kun je doen vanuit het overzicht. Klik op het icoon naast bewerken om naar de resultaten te gaan. Links op dit scherm zie je de ontvangen resultaten, rechts de gebruikers die de vragenlijst ingevuld hebben. Klik op een gebruiker om te filteren op de resultaten van deze gebruiker. Klik nog een keer op die gebruiker, of klik op alles tonen om alle resultaten weer te zien.

Resultaten exporteren

Vanuit het resultaten scherm kun je deze bekijken of de resultaten exporteren. Druk op de Exporteren knop om een Excel te downloaden met alle ingevulde resultaten.

Voorbeelden

Voorbeeld 1: Beschikbaarheid per week

Voor het inventariseren van beschikbaarheid tijdens bijvoorbeeld de zomervakantie willen we per week weten wie er niet beschikbaar zijn.

Voorbeeld beschrijving: Wanneer ben je vrij?

Hiervoor maken we een lijst met vragen met het weeknummer en de data:

• Week 27 (10 juli tot 14 juli)

• Week 28 (17 juli tot 21 juli)

• Week 29 (24 juli tot 28 juli)

• Week 30 (31 juli tot 4 aug)

• Week 31 (7 aug tot 11 aug)

• Week 32 (14 aug tot 18 aug)

• Week 33 (21 aug tot 25 aug)

Elke week krijgt dezelfde antwoordmogelijkheden, hiervoor gebruiken we de Dupliceren knop.

• Maandag

• Dinsdag

• Woensdag

• Donderdag

• Vrijdag

• Ik ben de hele week beschikbaar

Ook voegen we een open vraag toe voor eventuele extra opmerkingen. Op het moment is het verplicht elke vraag in te vullen. Deze functie wordt in een volgende update uitgebreid met optionele vragen.