Evaluatieformulier

Verstuur evaluatieformulieren met templates, ontvang updates, exporteer resultaten naar PDF/Excel voor analyse.

Guus de Zwart avatar
Geschreven door Guus de Zwart
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wie kan deze functie gebruiken

🖥 Beheer en starten van evaluaties via het Safeguard Dashboard

📱 Het invullen van evaluatieformulier via de App

💡 Zie je evaluatieformulieren niet? Dan staat de module mogelijk uit. Vraag de module aan via het Mijn organisatie scherm onder het Profiel menu in het dashboard.

De evaluatieformulier module kan gebruikt worden om je huidige evaluaties gemakkelijk te versturen, of zelf in te vullen vanaf het dashboard. Het is mogelijk templates aan te maken die passen bij jouw organisatie. Ontvang updates welke mensen het formulier ingevuld hebben, en bekijk hoe het formulier ingevuld is. Het bekijken van ingevulde resultaten biedt ook de mogelijkheid het formulier te exporteren naar PDF of Excel bestand.

Templates aanmaken voor mijn organisatie

Om evaluatieformulieren te gebruiken kun je gebruik maken van eigen sjablonen(templates) of het standaard sjabloon die we ingesteld hebben voor je.

De templategalerij kun je vinden in het Meldingen overzicht.

De templategalerij

Standaard staat er 1 template in de galerij als voorbeeld. Deze kun je aanpassen of verwijderen. Je kan er ook voor kiezen om zelf een template aan te maken.

Een template maken

Navigeer naar de templategalerij in het melding overzicht. Druk vervolgens op Template maken. Vul een titel en een beschrijving van de template in.

Druk op het + icoon om een vraag op te stellen. Er kunnen 3 type vragen worden toegevoegd: meerkeuze vragen, enkele keuze vragen of een open vraag. Om dit gemakkelijker voor je te maken, hebben we ook ja/nee en scores vraagopties toegevoegd.

Als je op een vraag klikt verschijnt er een venster rechts met vraaginstellingen. Deze bevat een optie om een vraag inclusief antwoorden te dupliceren, het vraagtype aan te passen, of de vraag te verwijderen.

Evaluatieformulier beschikbaar stellen

1. Zorg dat de melding afgerond is.

2. Ga naar het meldingenoverzicht, en klik op het + icoon bij een specifieke melding

3. Selecteer een template en klik op gebruik template

4. Kies ervoor het evaluatieformulier te delen, of zelf in te vullen.

Optioneel kun je een e-mail ontvangen wanneer iemand het formulier ingevuld heeft. Bij de opties voor delen kun je beheerders toevoegen.

Evaluatieformulier invullen

Zelf invullen via het dashboard

Druk op de knop "Evaluatieformulier invullen" of rechts onder het kopje "Ingevuld door" op "Invullen" onder je naam.

Hierna opent het formulier, en kun je de vragen invullen. Ook kun je bovenin afbeeldingen toevoegen.

Kan je niet op versturen drukken? Dubbelcheck of alle benodigde vragen zijn ingevuld.

Invullen via de app

Wanneer het formulier gedeeld is kunnen mensen die bij de melding aanwezig waren via het melding detailscherm beginnen aan het evaluatieformulier.

Het invullen hiervan werkt hetzelfde als via het dashboard. Je vult de ingestelde template in en voegt afbeeldingen toe.

Resultaten

Ingevulde resultaten zijn te zien per gebruiker. Selecteer onder het kopje Ingevuld door van welke gebruikers je de resultaten wil zien.

Resultaten exporteren

De resultaten zijn beschikbaar in Excel of PDF vorm. Wanneer je kiest voor Excel krijg je een excel waarin alle antwoorden staan. Hiermee kun je bijvoorbeeld trendanalyses uitvoeren. Ook is er een PDF formaat beschikbaar. Hierin staat alle informatie van een melding op een nette manier opgesteld. Hoeveel mensen waren er op locatie? Wie heeft gereageerd? Hoe snel was de reactie?

Ook bevat deze PDF alle foto's die toegevoegd zijn aan de evaluatie.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik het evaluatieformulier niet invullen?

• Melding is nog niet afgerond, en het evaluatieformulier is nog niet opengesteld.

• Openstellen doe je via het Safeguard Dashboard in het meldingenoverzicht.